Hoe ik een lijfrentepolis kreeg als ontslagvergoeding...

hieronder mijn ervaring met het ontslag door mijn baas, alweer een jaar geleden. Als onderdeel van de gouden handdruk kreeg ik geld om een stamrecht bv op te richten. Daarmee heb ik tevens een lijfrentepolis kunnen kopen. ik heb daarmee veel inkomstenbelasting kunnen besparen. Hoe? Dat lees je hieronder en op de andere pagina van mijn blog. Veel lees pleizer. op en aanmerking zijn welkom!

Ontslagprocedure correct gevolgd

Wanneer u van uw werkgever te horen krijgt dat u ontslagen wordt, is dit een ingrijpende mededeling. Doordat u van slag bent door zo’n mededeling en de emoties het in veel gevallen overnemen, wordt vaak vergeten of alles wel volgens de juiste ontslagprocedure verloopt. Wil uw werkgever namelijk uw arbeidscontract beëindigen en u werkt daar niet aan mee omdat u het er niet mee eens bent, dan is hij aangewezen op een ontslagprocedure. De ontslagprocedure is opgesteld ter bescherming van werknemers met een vast arbeidscontract. Indien uw werkgever de juiste ontslagprocedure namelijk niet volgt, dan kan het ontslag worden teruggedraaid. Zorg daarom dat u goed ingelicht bent en dat u zich laat bijstaan door een ontslagdeskundige.

Verschillende ontslagprocedures

Er zijn 2 soorten ontslagprocedures die een werkgever kan volgen. Afhankelijk van de reden voor ontslag kan de werkgever kiezen voor een van deze ontslagprocedures:

  • Ontslag via UWV.

De ontslagprocedure via het UWV werkbedrijf. Bij deze procedure vraagt de werkgever het UWV werkbedrijf toestemming om de werknemer te mogen ontslaan en de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Het UWV controleert hier of er genoeg gegronde redenen zijn voor ontslag. Is het ontslag verzoek niet goed onderbouwd, dan kan het UWV een streep door dit verzoek zetten.

  • Ontslagprocedure via de kantonrechter

De ontslagprocedure via de kantonrechter. Bij deze procedure verzoekt de werkgever de kantonrechter om ontbinding van het arbeidscontract. In dit geval beëindigt de arbeidsovereenkomst op de datum dat de kantonrechter deze arbeidsovereenkomst ontbindt.

Bekende advocaten

Ronald Scheer

Wanneer geen ontslagprocedure

Er is geen ontslagprocedure nodig, indien er geen sprake is van een vast dienstverband. Dit wil zeggen tijdens de proeftijd, een arbeidscontract voor bepaalde tijd is afgelopen of in de situatie waarin er sprake is van ontslag op staande voet.
Een lijfrente klinkt mooi als oude dags voorziening en pensioenfaciliteit. Mocht je er op enig moment vanaf willen, dan kan je altijd besluiten tot afkopen lijfrente.